fbpx

Lange en sterke nagels: alles over een goede verzorgingsroutine!

verzorgingsroutine-lange-en-sterke-nagels

Lange en sterke nagels. Het is een droom voor veel vrouwen om van nature gezonde en mooie nagels te hebben. Het is één van de belangrijke punten aan ons lichaam die weerspiegelt hoe verzorgt je bent. Maar hoe lief ben jij eigenlijk echt voor ze? Nagels verraden veel over je gezondheid. Afgebroken, blauwachtige of juist gele nagels verraden dat je een tekort hebt en kunnen wel in de watten gelegd worden. Hoe kun je goed je nagels verzorgen? Lees hier alles over de verzorgingsroutine voor lange en sterke nagels!

Wat zijn nagels?

Om je nagels goed te kunnen verzorgen is het goed om even een kleine biologische les te geven over wat nagels nou eigenlijk precies zijn. Misschien heb je al wel gemerkt dat je geen gevoel hebt in je nagels. Dit komt omdat het eigenlijk dood weefsel is, gemaakt van keratine. Dit is een soort eiwit. Je lichaam is continue bezig met het aanmaken van nieuwe cellen. Deze schuiven de nagel langzaam naar voren, waardoor je nagels groeien! Net als veel lichaamsdelen hebben ook nagels een functie: het beschermen van de zenuwuiteinden in je vingers en tenen. Als je nagel iets te ver inscheurt of als je hem iets te ver in knipt, zal je in het verleden misschien al wel eens gemerkt hebben hoe gevoelig dit gebied zonder bescherming is!

Hoe snel groeien nagels?

Als zo’n verrekte nagel afbreekt kun je vaak niet wachten tot hij weer is aangegroeid! Bij de ene persoon groeien nagels sneller dan bij de ander. Ook verschilt het of je snel lange en sterke nagels groeit of juist wat slappere nagels hebt van nature. Gemiddeld genomen groeien je vingernagels drie millimeter per maand. Teennagels groeien vaak iets langzamer: gemiddeld één millimeter per maand. Tussen de vingers zit trouwens wel verschil in snelheid. De nagels van je pinken groeien langzamer dan die van je wijsvinger!

Hoe kan ik mijn nagels sneller laten groeien?

Op zoek naar het geheim om je nagels sneller te laten groeien? Het goede nieuws is dat je er invloed op uit kunt oefenen! Zo schijnen je nagels sneller te groeien wanneer je de bloedsomloop van je vingers stimuleert. Een oefening die daar goed bij past is het trommelen met de vingers op een tafel. Pakkende beat opzetten en trommelen maar!

Hoe krijg je lange en sterke nagels?

Hoe sterk je nagels zijn, is per persoon verschillend. De één heeft erg slappe nagels die snel af neigen te scheuren, terwijl de ander hardere en dus sterkere nagels heeft. Lang en sterke nagels kun je van binnenuit stimuleren. Door gezond te eten en voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen, kun je ze al sterker maken. Waar je op moet letten wat betreft je voeding? Selenium, zink en vitamine B geven een haar, huid en nagels een boost. Daarnaast kun je je dieet aanvullen met de juiste supplementen om lange en sterke nagels te stimuleren. Ons Haar vitamine en vitamine voor huid en nagels zijn bijvoorbeeld speciaal samengesteld om je lichaam (en nagels!) een flinke boost te geven!

Wat zeggen nagels over je gezondheid?

Zoals we eerder al zeiden, spiegelen je nagels je gezondheid. Als je tekort komt aan iets, kun je nagelafwijkingen krijgen. Heb jij last van vlekjes, gele of blauwe nagels? Lees hier wat het betekent!

 • Broze, afgebrokkelde nagels: heb jij last van droge, broze nagels? Breken ze snel af? Let er goed op, want dit kan problemen met de schildklier aantonen.
 • Gele nagels: gele nagels zijn vaak droog en hebben de neiging af te breken. Het kan duiden op een schimmelinfectie en kalknagels.
 • Witte nagels: hoe ouder je wordt, hoe meer je nagels veranderen. Ze worden vaak wat witter van nature, maar erg witte nagels kunnen ook duiden op bloedarmoede, hartfalen, leverziekte of ondervoeding.
 • Blauwe nagels: krijgen jouw nagels een blauwe kleur? Dit kan komen door zuurstoftekort of diabetes.
 • Opgezette nagelrand: de nagelrand kan wanneer deze wat omhoog staat rood worden en ontstoken zijn.
 • Donkere lijnen en vlekken: wanneer je last krijgt van donkere lijnen onder je nagels, moet je snel naar de huisarts gaan. Dit kan veroorzaakt worden door huidkanker. Donkere vlekken kunnen natuurlijk ook ontstaan door een stoot of te kleine schoenen.

Hoe verzorg je je nagels en nagelriemen?

Nagels

Hoe jij je nagels goed verzorgd eruit kunt laten zien? Stop allereerst met nagelijijten. Dit beschadigt de nagel en ziet er niet proper uit. Om je nagels netjes eruit te laten zien, hebben ze enige verzorging nodig. Gebruik deze tips om je nagelverzorgingsroutine te optimaliseren en lange en sterke nagels te krijgen!

 1. Omdat je nagels vrij snel groeien, is het belangrijk om ze goed bij te houden. Plan wekelijks een manicure momentje in voor jezelf waarbij je je nagels weer even goed bijvijlt. Vijlen is trouwens sowieso beter dan knippen!
 2. Verzorg je nagelriemen dagelijks door er een hydraterende crème op te smeren. Flexibele nagelriemen zien er niet alleen mooier uit; ze bevorderen ook de groei van de nagels.
 3. Lak je je nagels regelmatig? Zorg dat je nagellak remover zonder aceton gebruikt. Dit droogt de nagel uit.
 4. Laat jij je nagels regelmatig doen met gellak of acryl? Zorg dat je er van binnenuit alles aan doet om je nagels sterk te houden (denk aan de supplementen!) en geef ze eens in de zoveel weken wat tijd om bij te komen.
 5. Draag handschoenen als je gaat schoonmaken. Bescherm je handen en nagels door handschoenen te dragen als je gaat schoonmaken. Met je handen en nagels in een sopje zitten kan de ontwikkeling van lange en stevige nagels flink afremmen!

Nagelriemen

Nagelriemen worden vaak in de verzorging vergeten, terwijl ze een erg belangrijke functie hebben. Ze beschermen de nagel namelijk! Je kunt ze het beste goed verzorgen met een hydraterende crème. Zo houd je ze soepel. Je kunt de nagelriemen netjes houden door met een bokkenpootje de nagelriemen iets terug te duwen!

Hoe knip je nagels?

Hoewel het beter is om je nagel te vijlen, ontkom je er soms niet aan om ze te knippen. De witte randjes kun je recht afknippen met een speciaal nagelschaartje. Door dit elke week of tweewekelijks te doen, houd je je nagels gezond en mooi!

Hoe gebruik je een nagelvijl?

Gebruik een nagelvijl om scherpe randjes van de nagel weer mooi, glad en rond te maken. Bijvoorbeeld wanneer deze ontstaan zijn door het knippen van de nagel of afscheuren van de nagel. Het is aan te raden om je nagels minimaal één keer per week te vijlen. Zo voorkom je dat je flink in de weer moet met een knipper!

Meteen aan de slag? Zet de eerst stap naar lange en sterke nagels en bestel de Haar vitamine en vitamine voor huid en nagels om ook vanaf de binnenkant de groei van lange en sterke nagels te stimuleren!

Dit bericht is gepost in Beauty. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies en soortgelijke technieken op onze website om inhoud en advertenties persoonlijk te maken. Online behavioural advertising wordt gebruikt om informatie te delen over je gebruik van onze site met onze social media-, advertentie- en analyse-partners. Dit stelt ons in staat je persoonlijke inhoud aan te bieden. Je geeft toestemming om onze cookies te gebruiken als je onze website blijft gebruiken.